Consulten en tarieven

Consulten en tarieven 2023

Borstvoeding geven gaat gelukkig vaak vanzelf. Maar helaas niet altijd. Ik bied als lactatiekundige (IBCLC) en gespecialiseerd kraamverpleegkundige de nodige begeleiding om het voeden van je kindje zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook wanneer flesvoeden problemen geeft of als je kindje veel huilt, kun je bij mij terecht voor advies. Afgestemd op jouw behoefte. Van voorbereiding in de zwangerschap tot de kraamweek en daarna.

Als lactatiekundige IBCLC geef ik je professionele begeleiding bij borstvoeding. Of het nu gaat om het aanleggen, je melkproductie, het kolven of iets anders. Ook in bijzondere situaties kun je bij me terecht; bijvoorbeeld wanneer je baby te vroeg geboren is of wanneer je baby niet goed genoeg groeit. Maar ook wanneer je baby ziek is of jij ziek bent.

Hieronder lees je meer over hoe ik je voor en na je bevalling kan helpen.

ZWANGERSCHAPSCONSULT

Twijfel je over het geven van borstvoeding? Wil jij (samen met je partner) helemaal voorbereid zijn op de voeding van jullie kind? Dan kun je een zwangerschapsconsult afnemen.

Tijdens dit consult bespreek ik 1-op-1 alles wat je moet weten om een goede start te hebben. Denk hierbij aan hoe vaak je kunt voeden en de verschillende manieren van aanleggen. Maar ook mogelijke bijzonderheden die op jou van toepassing kunnen zijn zoals een tweeling, een borstoperatie, gebruik van medicijnen, geplande keizersnede of als je bij een eerder kind moeite/problemen bij de borstvoeding hebt gehad.

🕒 ca. 1 uur

💰 bij jou aan huis: € 100,-

informatiebijeenkomst

Tijdens deze avond wordt algemene informatie gegeven over borstvoeding geven aan je kind, maar ook zal er even kort stilgestaan worden bij flesvoeding. Als je (algemene) vragen hebt, kun je deze  tijdens of na de avond ook stellen. 

Elke drie weken wordt er een informatiebijeenkomst in de regio Katwijk gegeven. Dit doe ik samen met Marja van der Plas van Kraamzorg Marja. De bijeenkomsten van ongeveer 2 uur starten om 19:00 uur.

Op deze website zie je wanneer de eerstvolgende bijeenkomst is en daar kun je je aanmelden. Komt dit moment niet uit, neem dan contact op om te kijken of er een ander moment is dat beter uitkomt voor jullie of kies voor een zwangerschapsconsult op het moment dat het jou uitkomt.

🕒 1 avond (elke 3 weken)

💰 per stel: € 40,- (bij 2 of meer stellen)

VOEDINGSCONSULT

Tijdens een voedingsconsult bespreken we wat jullie probleem is. Ik kijk naar de mondanatomie van je kind en doe zonodig een borstonderzoek. Vervolgens zal ik een voeding met jullie meekijken en gaan we samen op zoek naar een oplossing die bij jou en je kind past. 

Afhankelijk van de problematiek duurt een voedingsconsult gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Ik maak daarna een digitaal verslag met mijn advies en/of tips die ik naar je mail om na te lezen. We maken een afspraak op welke manier (telefonisch of via WhatsApp) we nazorg geven aan het consult.

Het voedingsconsult is bij jou thuis en is inclusief persoonlijk digitaal advies, een follow up gesprek per telefoon en twee weken nazorg.

🕒 ca. 1,5 uur

💰 bij jou aan huis: € 135,-

ℹ️ Weekend- en feestdagen worden verhoogd met € 35,-.

vervolgCONSULT

Vaak is één huisbezoek en telefonische nazorg genoeg om de borstvoeding weer te doen slagen. Maar soms is het probleem te gecompliceerd of heb je behoefte aan extra zorg of ondersteuning. Het is dan altijd mogelijk om een vervolgconsult af te spreken en het behandelplan bij te stellen.

Het vervolgvolg consult vindt plaats bij mij op de praktijk maar kan ook bij jou thuis. 

🕒 ca. 45 minuten

💰 bij jou aan huis: € 105,-

TELEFONISCH CONSULT

Voor kleine korte vragen (met een kort antwoord) mag je gewoon bellen, daar hoef je niet voor te betalen. Ook voor korte peptalks of een korte update na een consult mag je gerust bellen.

Voor vragen waarbij ik geen voeding hoef te observeren maar waar je wel even de tijd voor wil, kun je een telefonisch consult afnemen. Geschikt voor bijvoorbeeld vragen over werk en voeding, kolven, afbouwen of flesweigeraars.

Als blijkt dat het toch beter is om een voeding te observeren of jullie baby te onderzoeken, volgt advies voor het maken van een afspraak voor een voedingsconsult bij bij jou thuis of op de praktijk.

🕒 ca. 20 minuten

💰 per consult: € 35,- // inclusief persoonlijk digitaal advies en twee weken nazorg via WhatsApp € 85,-

Werkgebied

Groepsvoorlichting (op inschrijving bij je verloskundige) wordt gegeven op verschillende locaties en zal duidelijk gecommuniceerd worden via deze site. Ik kom voor de begeleiding en privé cursus ook bij je aan huis.

Het werkgebied van mijn praktijk Baby en Jij voor consulten aan huis beslaat:

  • Katwijk
  • Rijnsburg
  • Valkenburg
  • Noordwijk
  • Voorhout
  • Sassenheim
  • Warmond
  • Oegstgeest
  • Voorschoten
  • Wassenaar.

Mocht ik niet beschikbaar zijn, dan kun je hier een andere lactatiekundige bij jou in de buurt zoeken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Je betaalt altijd rechtstreeks aan de praktijk en de factuur die je van BabyenJij krijgt, kun je indienen bij je zorgverzekeraar.

Soms vergoedt de zorgverzekering alleen als wordt verwezen door een (huis) arts of verloskundige.

Check hier wat jouw verzekering aan lactatiekundige zorg vergoedt.
Doe de zorgverzekering vergoedingscheck.