Over mij

Over mij

Ik ben Nathalie Weegink. Getrouwd en moeder van drie heerlijke, jonge kinderen die allen borstvoeding hebben gekregen.

Als moeder weet ik hoe fijn het voelt om je kind te geven wat het nodig heeft. Ook (her)ken ik de onzekere momenten in de (op)voeding van je kind. Ik gun moeders en hun kind een fijne borstvoedingsperiode en hoop dat ik met mijn adviezen hier een bijdrage aan kan leveren.

Ik ben mijn loopbaan begonnen als HBO verpleegkundige en door een stage in het laatste jaar van mijn opleiding op de kraamafdeling en verloskamers van het Diaconessenhuis Leiden (nu Alrijne ziekenhuis, locatie Leiden) terecht gekomen en blijven werken. 

Na 4 jaar als verpleegkundige op de kraamafdeling (Bronovo en MCH Westeinde) vond ik het tijd voor een specialisatie in de verloskunde. Deze specialisatie heb ik gevolgd aan het Erasmus in Rotterdam en ik heb 6 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige gewerkt en geleerd op de kraamafdeling en de verloskamers (MCH Westeinde en GeboorteHuis Leiden, LUMC).

In die 10 jaar was ik gelijk al vanaf dag 1 geraakt door de borstvoeding. Hoe mooi en ingenieus het lichaam van de moeder zich kan afstemmen op de behoefte van haar kind(eren). Maar ook zag ik dat het niet altijd vanzelf gaat en er soms wat hulp en kennis nodig is om de borstvoeding te kunnen laten slagen. 

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de opleiding tot lactatiekundige te doen, heb ik dit meteen gedaan. Met mijn titel Lactatiekundige IBCLC op zak heb ik besloten om mijn eigen praktijk op te zetten naast mijn baan als verpleegkundige. Graag wil ik met jullie mijn (wetenschappelijke) kennis delen over de borstvoeding. 

Nathalie Weegink lactatiekundige Baby en Jij

Nathalie Weegink
lactatiekundige IBCLC

Visie

Als verpleegkundige heb ik geleerd om te werken volgens het Evidence Based Practice (EBP). EBP houdt in dat beslissingen gebaseerd worden op een combinatie van drie zaken: bewijsmateriaal uit wetenschappelijk onderzoek, de eigen klinische vaardigheden en de voorkeuren/ervaringen van de patiënt. Dit is ook hoe ik werk in mijn praktijk. De moeder en het kind staan centraal. 

Eventuele voorkeuren en/of eerdere borstvoedingservaringen worden meegenomen en in combinatie met de geleerde wetenschappelijk onderbouwde theorie tijdens de opleiding en de opgedane praktijkervaring van 10 jaar lang moeders en baby’s begeleiden bij de voeding in het kraambed maken dat de moeder en ik samen tot een begeleidingsplan en voedingsbeleid komen waar we achter staan en ons goed bij voelen.

Missie

Ik zie het als een uitdaging en mijn missie om elk moeder-kind koppel dat mijn hulp inschakelt weer gelukkig is nadat de zorg is afgerond. Hiervoor wil ik doen wat nodig is en wat binnen mijn mogelijkheden ligt. 

De enige oplossing voor een voedingsprobleem is dat er wordt gekozen voor de beste oplossing! 

Of dat nou volledige live borstvoeding is of elke andere mogelijke variant. Zodra moeder en kind blij zijn, ben ik dat ook!